Képviseleti tevékenység

Magyar Katonazene Napja

MKNplakátok

Az egyesület egyik kiemelt működési területe a magyar katonazenei szakma kultúrális képviselete.                         Ennek keretében minden évben aktívan működik közre  a Magyar Honvédség katonaznenekarainak fegyvernemi ünnepségének a Magyar Katonazene Napja programsorozat megrendezésében, amelyet anyagilag is támogat. Az ünnepségsorozat dátuma az egykori neves katonakarmester Ifj. Lehár Ferenc születésének évfordulójához kapcsolódik.

A szakmai nap programjai:

Koszorúzási ünnepség a Nemzeti Sírkertben, Ünnepi állománygyűlés, Katonazenei Szimpózium, Ünnepi hangverseny, A hazát szolgált elhuny katonazenészek emléktáblájának megkoszorúzása, Baráti találkozó.

KTZN-1

MKN 2012 - 4

emléktábla

Megemlékezés – Kapcsolattartás.

Kép012 20111004017

A katonazenei szakma feltétlen tiszteletének jeléül az Egyesület 2002-ben emléktáblát állított a hazát szolgált elhunyt katonazenészek emlékére, a Budai Vár Hadtörténeti Intézet és Múzeum díszudvarán, amelyet minden évben ünnepi keretek között megkoszorúz. A katonazenei szakma jeles képviselőinek – id. Lehár Ferenc, dezseri Bachó István és id. Fricsay Richárd sírhelyét a Nemzeti Sírkertben az egyesület egész évben gondozza, és ugyanitt minden évben ünnepi megemlékezést  tart.

Nyugdíjas Klub

Az egyesület kiemelt figyelmet fordít a nyugállományba vonult katonazenész-kollégákkal való kapcsolattartásra. Ennek érdekében az egyesület – anyagi lehetőségei szerint évente szervezi meg a Nyugdíjas Klub elnevezésű rendezvényét, ahol kedélyes baráti összejövetelen találkoznak egymással az aktív és nyugállományú katonazenészek kollégák. Az elnökség az aktuális katonazenei és egyesületi hírekről, programokról hírlevél formájában ad tájékoztatót az egyesület tagságának.

Vélemény, hozzászólás?