A Kaposvár Helyőrségi Zenekar sikere.

A Magyar Honvédség és a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred büszke lehetett a katonazenészeire, amikor a Somogy Megyei Közgyűlés a Somogy Polgáraiért-díjat adományozott a Kaposvár Helyőrségi Zenekar számára 2016. január 6-án. Az elismerést Major András százados, a zenekar karmestere vehette át Jakó Gergelytől, a megyei közgyűlés elnökétől. Az ünnepségen jelen volt Gavlik Péter ezredes, az alakulat parancsnoka is.

03

 A kaposvári katonazenekar évek óta tartó kiváló, magas szintű szakmai munkájának köszönhetően országosan is elismert zenei együttessé vált, köszönhetően Major András százados művészeti irányításának. A zenekar koncertjei, műsorpolitikája és nem kevésbé a látványos szakalaki bemutatója mindig nagy közönségsikert arat a fellépésein és a hazai katonazenekari fesztiválokon. A katonazene – fúvószene kultúrájának bemutatása és népszerűsítése kiemelt célja az együttesnek, ezért ennek érdekében a zenekar szoros kapcsolatot tart fent a város kulturális intézményeivel, a Csiky Gergely Színházzal, a Liszt Ferenc Zeneiskolával, az Együd Árpád Kulturális Központtal, a Szivárvány Kultúrpalotával és minden olyan kaposvári oktatási intézménnyel, ahol az ifjúság találkozhat a Magyar Honvédséggel és megismerheti az ország zenekultúráját.

01

Az elmúlt év decemberében a zenekar nagy sikerű Adventi hangversenyt adott Budapesten, közösen a Tata Helyőrségi Zenekarral, amelyen magas szintű állami és katonai vezetők előtt bizonyították magas szintű zenei képességüket.

A katonazenei szakma ez úton is szívből gratulál a zenekarnak és kitüntetéséhez!

 

Fotó: Honvédelem.hu

This entry was posted in Hírek. Bookmark the permalink.